Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet

Vállalkozások

Műfüves Pálya

DDOP-3.1.2-12-2013-0012

Szolgáltatások

Kirekesztett közösségek terepszemléletű támogatása Gyulajon

A Magyar Máltai Szereteszolgálat az Open Society Institut (és Open Society Foundations) támogatását felhasználva, a Tutor Alapítvánnyal együtt működteti a "Kirekesztett közösségek terepszemléletű támogatása" című programot. A program eredetileg négy helyszínen négy súlyos szociális (és gazdasági) problémákkal küzdő közösséggel kezdett el működni, a program irányítói, terepmunkásai velük kezdtek el dolgozni. Ez a négy helyszín:

- Monor, Tabán Integrációs Program
- Ózd, "Cseppben a tenger" Alkotásközpontú Integrációs Modell
- Sajókaza, Gimnázium és Asszonygyülekezet
- Veszprém, Vertikális Közösség Rehabilitáció

Részletes információk a program honlapján olvashatók: http://www.tereptamogatas.hu/
E négy közösség sikereit és a modell működőképességét látva a "Kirekesztett közösségek terepszemléletű támogatása" 2011. nyarán újabb négy helyszínt fogadott magába, köztük Gyulajt; további helyszínek: Pécs, Bátonyterenye, Berettyóújfalu.

A program működését a négy helyszín képviselőiből álló Irányító Testület határozza meg. Mind a négy helyszín 3-3 millió Ft szabad kerettel rendelkezik, melynek 2012. márciusig történő felhasználásáról a programban való részvétel feltételét jelentő pályázatok alapján az Irányító Testület határoz. (Az Irányító Testület első ülésén elfogadta mind a négy közösség pályázatát, vagyis azt a programot, amire a saját keretösszegüket költeni szeretnék, majd a további üléseken szintén az Irányító Testület hatáskörébe tartozik elfogadni az egyes helyszíneken lezajlott programokról szóló beszámolókat, valamint dönteni az esetlegesen felmerülő költségvetés-módosítási javaslatokról.)

Gyulaj esetén a programot Gyulaj Község Önkormányzata valósítja meg a Galló József Általános Iskolával és a Gyulajért Alapítvánnyal partnerségben. Az Irányító Testület tagjai: Dobos Károlyné Marika polgármester, Lacza Zoltánné Ildikó iskolaigazgató, és Németh Nándor, a Gyulajért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A program keretében végzett Gyulajon egészségügyi szűrést augusztusban a Magyar Máltai Szereteszolgálat orvoscsapata, illetve szintén a program támogatásával nyílt meg október 11-én a baba-mama klub.