Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet

Vállalkozások

Műfüves Pálya

DDOP-3.1.2-12-2013-0012

Szolgáltatások

Magyar Máltai Szeretetszolgálat


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1989. február 4-én alakult meg, a Fővárosi Bíróság hivatalosan 1989. február 10-én vette nyilvántartásba. A 900 éves Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezetének jelmondata: A hit védelme és a szegények szolgálata, jelképe a nyolcágú máltai kereszt, melynek ágai a nyolc evangéliumi boldogságot jelentik.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke Kozma Imre atya.

 

Az elmúlt negyedszázad első éveiben megalakultak a Szeretetszolgálat önkéntes munkán szerveződő helyi csoportjai és területi központjai. Az ezredfordulón egy sokrétű, 200 intézményt felölelő máltai hálózat bontakozott ki. Az utóbbi években pedig a legégetőbb társadalmi problémákra eddig nem ismert kezdeményezésekkel keresi a választ a szervezet.

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindennapos tevékenysége során ételt és ruhát oszt, szállást kínál a fedél nélkülieknek, ügyet intéz az arra képtelen emberek helyett. Segítő tevékenysége mindig az emberre irányul. Ennek ékes jele, hogy a Máltai Szeretetszolgálat csináltatott először szemüveget hajléktalan embereknek, vezette be Magyarországon a jelzőrendszeres házi gondozást, és nyitotta meg az ország első kerekesszék javító műhelyét. Programjai súlyos társadalmi problémákra keresnek gyakorlatias válaszokat. Így jöttek létre a cigánytelepeket és a leszakadó közösségeket elzáró láthatatlan falakat lebontó integrációs programok, és a nyomor felszámolására irányuló modellkísérletek. A máltai misszió része a társadalom megszólítása, az emberek bevonása a segítő programokba.